New City Hall Project for Los Fresnos Gets Rolling

Courtesy Brown Reynolds Watford Architects

Courtesy Brown Reynolds Watford Architects

by Tony Vindell/LFN

Construction of a proposed new home for the City of Los Fresnos took another step forward last week as the city council held a workshop with an architecture company in charge of the project.

The plan is to build a city hall on the North-East side of town off Texas Highway 100 and across from where a new fire hall is now under construction.

The project, expected to cost anywhere from $2.4 million to $2.7 million, should take about a year to build once a construction company wins a bid for the 10,800-square- foot structure.

During Tuesday’s workshop, representatives of BRW Architects gave an update on where everything stands and estimated a little more than two weeks to go for bids.

Daniel Peek, senior associate with BRW, said the new city hall will be made of stucco and manufacturing stone, will have a council chamber and courtroom about three times bigger than the current one and a large maroon colored wall to complement Los Fresnos Falcons pride, among other things.

The building’s façade will resemble a city historical building and the project calls for having additional land for the city to expand once the need arises.

Peek said they estimate the city should be ready to start seeking bids in early April. After that, he said a company will be selected within a month.

Construction would start in May with completion a year later.

The city has allocated $2.5 million for the project, but figures of $2.4 million to $2.7 million were mentioned. That is because the city could save a good amount of money if some deductions are made such as from not spending on things not deemed necessary.

Mark Milum, the city’s manager, said the new city hall will house several departments and most of the city’s work force of about 53 employees.

The police department will stay at present building, but could be relocated to a new place next to the new city hall in the near future.

Courtesy Brown Reynolds Watford Architects

Courtesy Brown Reynolds Watford Architects

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *